Penyampaian Sumbangan Hari Raya Aidil Fitri 2018

6 Jun 2018: Hari raya merupakan satu sambutan yang sangat bermakna bagi umat Islam terutama bagi golongan kanak-kanak. Bagi mereka hari raya memberi peluang kepada mereka untuk  bergembira, berkunjung ke rumah saudara mara,rakan-rakan dan peluang ini juga digunakan untuk mengeratkan siraturahim antara mereka. Walaubagaimanapun, tidak semua golongan masyarakat dapat menyambut hari bermakna tersebut dengan persiapan yang sempurna. Ini kerana tidak semua dikalangan masyarakat memiliki kemampuan untuk menyediakan persiapan yang lengkap dan serba mewah. Walaubagaimanapun, kemeriahan Hari Raya adalah milik semua tidak mengira darjat dan pangkat.

Berdasarkan falsafah ”kegembiraan Raya Milik Semua”, Unit Hal Ehwal Murid SMKSK dengan kerjasama Unit Bimbingan dan kaunseling telah mengambil inisiatif untuk membuat kutipan sumbangan bagi menambah kemeriahan sambutan hari mulia ini.
Terima kasih kepada para penderma yang telah bermurah hati telah memebrikan sumbangan dalam bentuk wang tunai dan barangan runcit kepada 70 murid terpilih dan semua pekerja SMKSK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *