TEMASYA SUKAN TAHUN 2015: MERAH KEKAL JUARA!

Temasya Sukan Tahun 2015 SMKSK telah diadakan dengan jayanya pada  17 hb Februari 2015 [Selasa] bertempat di padang sekolah. Beberapa acara telah dipertandingkan, antaranya ialah lari pecut 100 m [akhir], lari berganti 4×100 m [akhir] dan tarik tali [akhir].

Keputusan keseluruhan temasya sukan kali ini dimenangi oleh rumah MERAH [23 emas, 20 perak, 20 gangsa], diikuti rumah HIJAU [17 emas, 19 perak, 20 gangsa], rumah BIRU [17 emas, 19 perak, 17 gangsa] dan rumah KUNING [13 emas, 14 perak, 14 gangsa]. Bagi acara tarik tali pula, pertandingan dijuarai oleh rumah HIJAU manakala perbarisan dimenangi oleh rumah BIRU.

Olahragawan pada tahun ini dianugerahkan kepada Nursaiful Hafizhan bin Kasah dari rumah KUNING manakala olahragawati pula ialah Nurul Asmira binti Azhar juga dari rumah KUNING.

Tahniah diucapkan kepada para pemenang.

SMKSK JUARA BOLA BALING MSSD PONTIAN 2015

Pada 9-10 hb Febuari lalu, SMK Sri Kukup telah menyertai Pertandingan Bola Baling Lelaki dan Perempuan bawah 18 tahun Peringkat MSSD Pontian di SMK Ayer Baloi. SMK Sri Kukup telah menghantar empat pasukan iaitu Pasukan Lelaki A, Lelaki B, Perempuan A, dan Perempuan B seramai 48 org peserta.

Pasukan lelaki telah bertanding pada 9.2.2015. Pasukan Lelaki B hanya layak ke suku akhir sahaja manakala Lelaki A hanya mendapat tempat ke tiga dalam kumpulan yang tidak layak ke suku akhir. Bagi perempuan pula, pertandingan berlangsung pada 10.2.2015. Pasukan Perempuan A telah menjadi johan antara Kumpulan C, layak ke suku akhir, separuh akhir dan seterusnya mara ke peringkat akhir. Kumpulan A juga telah menjadi johan dlm pertandingan tersebut. Manakala Perempuan B mendapat tempat ke empat dlm kumpulan b dan tidak layak ke suku akhir.

Seramai 6 org pelajar perempuan dan 2 pelajar lelaki terpilih dalan pemilihan ke MSSJ nanti.

Laporan oleh En Hadi Abdul Munir bin Jamhari [Guru pengiring merangkap jurulatih pasukan bola baling SMKSK]