SSK TEMPAT KE-3 BICARA BERIRAMA SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH DAERAH PONTIAN 2015

15 April 2015 yang lalu, sekali lagi SMK Sri Kukup telah memperoleh satu lagi kejayaan untuk tahun 2015. Kali ini dalam Pertandingan Bicara Berirama Sekolah-sekolah Menengah Daerah Pontian tahun 2015 yang telah diadakan di SMK Dato Mohd Yunus Sulaiman. Dalam pertandingan ini, SMKSK telah berjaya mendapat tempat ke-3 iaitu mengekalkan kedudukan tahun lalu yang juga mendapat tempat ke-3. Walaupun tidak berjaya memperbaiki kedudukan tahun lalu, kejayaan mengekalkan kedudukan tahun lalu juga merupakan satu pencapaian yang baik kerana saingan pada tahun ini nampak lebih hebat dan mencabar berbanding tahun lalu. Tahniah dan syabas diucapkan kepada para peserta dan guru pembimbing. Semoga pada tahun akan datang, pasukan Bicara Berirama SMKSK akan dapat mencapai kejayaan yang lebih cemerlang insyaAllah.

PERTANDINGAN KAWAD KECEKAPAN KADET BOMBA & PENYELAMAT DAERAH PONTIAN 2015

Sebanyak 10 buah sekolah seluruh daerah Pontian telah terlibat dalam Pertandingan Kawad Kecekapan Kadet Bomba & Penyelamat Daerah Pontian 2015 yang telah diadakan pada 12/04/2015 di SMK Sri Perhentian. Terdapat 4 kategori kawad kecekapan yg dipertandingkan iaitu:
1. Kawad Operasi Berhalangan
2. Brain & Braun (BB) Challenge
3. ASPEC Challenge (Pertolongan Cemas)
4. Ikatan dan Tali

SMKSK telah menghantar pelajar kadet seramai 38 orang utk menyertai kesemua kategori. Matlamat penyertaan adalah sebagai pendedahan kepada pelajar kadet baru sebagai pelapis untuk pertandingan tahun hadapan. Kejayaan membanggakan apabila kategori Kawad Operasi Berhalangan, SMKSK berjaya mendapat tempat Naib Johan untuk kategori wanita. Syabas dan tahniah diucapkan kepada semua pelajar dan guru yg terlibat.

“SMK SRI KUKUP JUARA”

Dilaporkan oleh En Eddy Safbree [Guru Penasihat Kadet Bomba & Penyelamat SMKSK]